Verzorging van je hair extensions

Hairextensions krijgen natuurlijk geen voeding meer vanuit de hoofdhuid.
Daarom is goede verzorging erg belangrijk en adviseren wij onze klanten onderstaand
verzorgingsadvies op te volgen.
Door het volgen van het verzorgingsadvies weet je zeker dat je gedurende de draagtijd optimaal geniet van jouw hairextensions.

Borstelen

Per dag verliezen we tussen de 100-150 haren.
Deze haren zitten normaal gesproken in je borstel, maar blijven nu in de aanhechtingen van
de hairextensions zitten. Dit is niet erg, maar kan klitvorming veroorzaken als je het niet goed verzorgd Om dit te voorkomen is het belangrijk om minimaal 2 keer per dag goed te borstelen.
Je doet dit met een borstel speciaal voor hairextensions zodat je goed over de hoofdhuid en aanhechtingen kan borstelen. De borstels zijn bij ons te koop geef aan bij je afspraak dat je verzorgingsproducten wenst te bestellen.

Slapen

Ga nooit met nat haar slapen. We adviseren om het haar altijd te drogen voordat je gaat slapen als je het gewassen hebt en het vervolgens vast te dragen (in een staart of in een vlecht) tijdens het slapen. Door wrijving op het kussen kan er klitvorming ontstaan en om dit te voorkomen adviseren wij om het niet los te laten tijdens de nacht.

VAKANTIE OF DAGJE ZONNEN

Ga je op vakantie of een dagje naar het strand? Gebruik dan regelmatig een serum in de punten en een masker om het haar te voeden. Zon, chloorwater en zoutwater onttrekken nl vocht uit je eigen haar en de hairextensions. Wanneer je zonnebrandproducten gebruikt pas dan op in de buurt van de extensions. De extensions kunnen hierdoor verkleuren.

Styling

Het is geen probleem om de extensions te behandelen met een warmtebron zoals een stijltang/krultang/föhnborstel. Wij adviseren de temperatuur van de stylingtools niet hoger te zetten dan 180 graden. Pas wel op dat je onder de aanhechtingen blijft met het stijlen of krullen zodat deze niet verwarmd worden en bescherm altijd de lengtes en punten met een serum.

Kleuren of spoeling

Het is mogelijk om de extensions te kleuren met verf of te behandelen met een spoeling/toner. Bij andere merken raden we dit af. Ook raden wij af om de extensions te ontkleuren (lichter te maken) of te permanenten. De extensions zijn namelijk al eens ontkleurd om in de juiste kleur te kunnen verven. Wij bieden volledige garantie op de hairextensions. Helaas kunnen wij geen garantie meer geven als er chemische behandelingen zijn uitgevoerd op de hairextensions.

Draagtijd

De geadviseerde draagtijd voor hairextensions is drie tot vier maanden. Doordat ieder mens dagelijks ongeveer 100-150 haren verliest, zal het plukje eigen haar waar de extension aan bevestigd is in de loop van de tijd dunner worden. Na vier maanden kan de belasting te groot worden voor het eigen haar, waardoor de kans groter wordt dat je plukjes gaat verliezen. Om haarschade te voorkomen is het dan ook aan te raden om uw hairextensions na vier maanden professioneel te laten verwijderen en opnieuw te plaatsen dit doen wij voor €75.

Zwemmen of sauna

Zwemmen of een dagje sauna is geen enkel probleem met extensions. Chloor en zoutwater onttrekken wel vocht uit je eigen haar en de extensions. We raden je daarom wel aan om de extensions in te sprayen met een sprayconditioner en daarna in een vlecht te dragen. Borstel het haar na het zwemmen goed door en verzorg het haar na een dagje zwemmen of sauna met een goed voedend masker.

Hairextensions verwijderen

Het verwijderen van de hairextensions is precisiewerk en het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurd. Om haarschade te voorkomen raden wij je aan de hairextensions altijd door een professional te laten verwijderen!

Verzorgings producten

Bij ons kun je kiezen om verzorgings producten direct mee te bestellen samen met jouw extensions.
Zo kan de hairextensionsspecialist dit meenemen naar de afspraak.